DEREİÇİ KÖY KONAĞI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Devlet - vatandaş işbirliği ile yapımı devam eden köy konağı inşaatı ilçe ve belde köylerinde bir ilk olması Hopa için ayrı bir önem taşıyor.

Dereiçi Köyü Köy Konağı,  İlkokulunun taşımalı eğitime geçilmesi ile birlikte atıl kalan okul eski ve bakımsız olduğundan dolayı yıkıldı. Yıkılan okul arazisi köy tüzel kişiliğine kalınca bu arazi üzerinde,  devlet-vatandaş işbirliği ile bir köy konağı yapılması projelendirildi ve Hopa Kaymakamlığının da katkıları ile köy konağı inşaatına başlandı.

Köy konağı inşaatı devam ederken Hopa Kaymakam Abdullah Akdaş köy konağı hakkında açıklamalarda bulundu.  Kaymakam Akdaş yaptığı açıklamada        "köylerimize daha iyi hizmet götürebilmemiz için devlet - vatandaş işbirliğine önem verilmesi gerekliliğini bir kez daha bu vesile ile vurgulamak istiyorum.  Devlet - vatandaş iş birliğinin en güzel örneğini Dereiçi köyünde köy halkı ve sayın muhtarımız ile birlikte veriyoruz. Yapımı devam eden köy konağının ilçemizde bir ilk olması ayrıca bizler için önem arz etmektedir, diğer köy ve muhtarlarımızdan bu yönde talep gelmesi durumunda devlet - vatandaş işbirliği ile yapmayı düşünüyoruz. Köy konağı 70 m2 çelik yapı prefabrik binadır. Yapımına 02.05.2012 tarihinde başlanmış 30.05.2012 bitirmeyi öngörüyoruz. Köy konağımızı çok amaçlı olarak halkımıza hizmet edecektir, bunun için çevre düzenlemesi dâhil ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız, ilçemize ve köy halkına hayırlı olsun" dedi.

Dereiçi Köyü Muhtarı Mete Lokumcu yaptığı açıklamada " Sözlerime Sayın Kaymakam Abdullah Akdaş ve emeği geçenlere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Devlet - vatandaş işbirliği ile yapımı devam eden bu yapı ilçe ve belde köylerimizde bir ilk olması Dereiçi halkı ve bizleri çok mutlu etmiştir. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra köy konağı çok amaçlı olarak halkımıza hizmet edecektir. Nişanımızı ve düğünlerimizi artık burada yapacağız. Misafirlerimizi burada ağırlayıp, köyümüzün konuk severliğini burada göstereceğiz" dedi.

Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339